U zoekt extra handen

U heeft een capaciteitsprobleem? Heeft u weleens gedacht aan het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Bijvoorbeeld mensen met een arbeidshandicap, zoals mensen met een SW-indicatie en jongarbeidsgehandicapten (Wajongers) of mensen die langere tijd niet hebben gewerkt en een bijstandsuitkering ontvangen.

Deze medewerkers kunnen een grote diversiteit aan werkzaamheden vervullen en zijn gemotiveerd en enthousiast. Bovendien betaalt u een aantrekkelijk tarief voor de inzet van deze medewerkers.

Voordelen van deze oplossing

De inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, SW-medewerkers en Wajongers loopt vaak via het sociaal werkbedrijf. Zij plaatsen medewerkers individueel of in groepsverband, vast of tijdelijk. Samenwerken met het sociaal werkbedrijf bij u in de buurt biedt u veel voordelen:

  • Uw extra handen zijn direct beschikbaar en flexibel inzetbaar.
  • De prijs-kwaliteitverhouding is aantrekkelijk.
  • U heeft geen zorgen over de administratie en begeleiding van de medewerker.
  • U vult uw doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of social return in.
  • U voldoet aan de vraag van de overheid om in het kader van het sociaal akkoord mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen.

Lees meer over de zekerheden die u krijgt bij de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Diverse sectoren

SW-medewerkers kunnen u van dienst zijn in een veelheid van sectoren, zoals inpak, assemblage, schoonmaak, post en groenonderhoud. Deze website toont u daarvan vele voorbeelden. Kijk bijvoorbeeld bij DHL, vervoer en logistiek en Dorel, producent van onder andere MaxiCosi. Hoe u werkzaamheden bij het sociaal werkbedrijf kunt laten uitvoeren, ziet u in het filmpje over CleanLease Fortex (industriële wasserij) of een van de vele andere filmpjes.

Geen geschikt werk denkt u?
Veel werkgevers denken dat de werkzaamheden in hun organisatie niet geschikt zijn voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. In gesprek met het sociaal werkbedrijf blijkt dat er bijna altijd wel een oplossing is voor uw vraag naar extra handen. Soms moet daarvoor op een andere manier naar het werk van het ‘zittend’ personeel gekeken worden, door middel van functiecreatie. Neem contact op met het sociaal werkbedrijf bij u in de buurt om de mogelijkheden door te spreken.

Een voorbeeld van een ondernemer die door middel van functiecreatie medewerkers met een arbeidshandicap in dienst heeft genomen, vindt u hier.

image description

Betrokken en gemotiveerd werken in fietsenstalling

Vijftien jaar gelden heeft de gemeente Den Bosch het initiatief genomen om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden op een baan door ze te laten werken bij bewaakte fietsenstallingen. Daar doen zij allerhande werkzaamheden: van het schoonmaken van de toiletten tot kleine reparaties aan de fiets. Naar tevredenheid van iedereen want het zijn betrokken en gemotiveerde mensen.
Lees verder